Rulett online: Szakmai tippek a győzelemhez

Rulett online: A legjobb módszer a szerencse próbára!

A rulett egy pörgettyűs játék, amelyet világszerte játszanak a kaszinókban. A magyar online kaszinókban és a szárazföldi kaszinókban is többféle rulett változat létezik. A házi szabályokat az Atlanti-óceán mindkét partján kidolgozták, ami jelentősen eltérő játékokat eredményez, mint például az amerikai és az európai rulett. Mivel egyesek jobb esélyeket kínálnak, mint mások, ezért fontos tudni, hogy melyiket érdemes kipróbálni.

Ez a teljes rulett-útmutató mindent megad, amit tudnod kell ahhoz, hogy profiként kezdj el játszani. Merülj el, és nézd meg a szabályokat, a tétfajtákat, az asztal elrendezését és a legnépszerűbb változatokat.

A rulettjátékok típusai

A legnépszerűbb valódi pénzes rulett játékok az amerikai, az európai és a francia rulett. Az amerikai és az európai változatokban nagyjából ugyanazok a tétfajták közül választhatsz. Vessünk egy pillantást az egyes változatokra és a játékmenetükre.

Rulett online: A legjobb módszer a szerencse próbára!

Európai rulett

A legtöbb helyzetben az európai rulett a játék legjobb változata. Ebben a változatban a zsebek száma összesen 37 (1-től 36-ig számozva), a zöld zseb pedig “0”-ként van jelölve.

A fő különbség az amerikai és az európai rulett között az, hogy az amerikai változatban dupla nulla van, az európai változatban pedig szimpla nulla. A játékosok jobban profitálnak az európai változatból, mivel a ház előnye alacsonyabb. Ez azt jelenti, hogy az európai verzióval játszva nagyobb a pénznyerési lehetőség.

Az európai rulett házi előnye

Az európai rulettben az egynullás keréknél a ház előnye 2,6%. Ez nagyobb nyerési esélyt kínál a játékosnak, mivel alacsonyabb a házi él. Az újoncoknak azonban érdemes az európai változathoz ragaszkodni, mivel itt nagyobb az esély az általános sikerre.

Amerikai rulett

Az amerikai rulett egy izgalmas és szórakoztató változat. A játékot dupla nullás rulettnek is nevezik, mivel két nullás zsebet tartalmaz: egy “0” és egy “00” jelzésű zsebet. A második 0-s zseb kulcsfontosságú a játékmenet szempontjából, mert megduplázza a ház előnyét.

A legtöbb tét automatikus vesztes, ha a golyó a nullás résben landol. Emiatt a nullás zsebek számának megduplázása megduplázza a ház előnyét.

Amerikai rulett házi előnye

Az amerikai rulett házi előnye 5,26%, ami egy asztali játékhoz képest magas. Néhány speciális szabály csökkentheti a házi élét, ezért ne utasítsa el az amerikai változatot. Ha Las Vegasban jár, ne játsszon ezzel a változattal, hacsak nem kínálnak házi szabályokat.

Francia rulett

A francia rulett egy olyan változatra utal, amely speciális téttípusokkal rendelkezik. Ezeknek francia nevük van, ezért ésszerű ezt a változatot francia rulettnek nevezni.

Az egzotikus nevek valószínűleg növelik a legtöbb szerencsejátékos számára a csábítást. Ezeket a téteket “bejelentett téteknek” vagy “hívott téteknek” nevezik, mert a szerencsejátékos hívja ki őket a krupiénak. Ne feledje, ha a fogadások bejelentésekor nem kap elismerést, akkor az nem hivatalos fogadás. Segít, ha a zsetonjait a megfelelő helyre helyezi.

A francia és az európai rulett gyakorlatilag ugyanaz a játék; ugyanazt a kereket és fogadási lehetőségeket használják. Az európai rulettet a legjobb minősítésű magyar online kaszinókban játszhatod.

A rulett szabályai

A rulett szabályai egyszerűek. Egy “krupiénak” nevezett osztó egy kis fémgolyót állít pörgőre egy rulettkeréken. Végül a golyó a kerék több tucatnyi zsebének (vagy “réseknek”) egyikébe esik.

Minden egyes zsebet egy 0 és 36 közötti számmal jelölnek. Ha a golyó olyan számmal ellátott zsebbe esik, amelyre a játékos fogadást tett, a játékos nyer. Ha nem, akkor elveszíti a tétjét.

Ennek többféle téttípusa van, amelyek a szabályok fő részét képezik. Nézzük meg a legnépszerűbbeket.

Tippek a rulett nyeréshez

Kövesse ezeket a rulett tippeket, hogy úgy kezdjen el játszani, mint egy profi.

Tippek a rulett nyeréshez

Válassza ki a megfelelő rulettjátékokat

A ház előnyének minimálisan tartása a rulett játékokban a megfelelő játék kiválasztásával kezdődik. Az amerikai kerék az egyik, amit kerülni kell. Az a plusz nulla (a “00” rés) jelentős pluszt ad a ház előnyéhez.

Alapértelmezés szerint az egy nullás európai kereket kell választania – és ahol lehetséges, válassza helyette a francia kereket. A francia változat az európai egynullás kereket használja, azzal a kiegészítéssel, hogy ha a nulla eltalálja a nullát, akkor a páros pénzes tétek 50%-át kapja vissza a játékos. Ez a legalacsonyabb, amit a ház előnye bármelyik rulettjátékban elérhet.

Játsszon európai rulettet

A páros pénzes téteknél az európai rulett házi előnye sokkal jobb, mint az amerikai változaté. Az amerikai variációnak sokkal rosszabb az esélye, mivel egy második nullás zseb – a “00” résszel – is rendelkezik.

Ez egy másik zseb a keréken, ahol minden páratlan/páros, fekete/vörös vagy hi/lo tét veszít. Hacsak nincsenek speciális házi szabályok meghirdetve, az amerikai dupla nullás rulett mindig rosszabb, mint európai megfelelője. Ha megtalálja az európai változatot, mindig azoknál az asztaloknál kell játszani.

A nagy játékosoknak francia rulettet kell játszaniuk

Ez a stratégia inkább a szórakozásra vagy az izgalomra, mint a nyerésre irányul. Azoknak a nagy tétekkel játszóknak, akik úgy érzik, hogy egy oldal rulettjátékának maximális tétjei túl kicsik, francia rulettet kell játszaniuk.

A nagy játékosoknak meg kell ismerniük a francia változatban a “teljes maximumot”. Ez minden lehetséges tétet lefed egyetlen számra, beleértve az egyenes tétet, az osztott tétet és így tovább. Ezeket a különálló fogadásokat könnyen megteheti, így egyetlen bejelentett téttel 40-szeresére növelheti a fogadási kapacitását.

Kerülje a progresszív fogadásokat

Sok kezdő olvas a progresszív fogadási technikákról, mint például a Martingale, és azt hiszi, hogy ezekben rejlik a kulcs; tévednek.

A progresszív fogadási minták a játék kezdeti szakaszában kis nyereményeket segítenek kicsikarni. Ez veszélyes játék stílushoz vezeti a szerencsejátékosokat, különösen a kezdőket.